Gulerodssuppe med ingefær

 
     
   
     
    600 g gulerødder
1 stor bagekartoffel
2 store porrer
3 spsk revet frisk ingefær
¼ spsk piri piri (chiliflager)
2 spsk rapsolie
1 ½ l grøntsagsbouillon
¼ l fløde 9 %
salt og peber

- - - - -

Skræl gulerødderne, flæk dem og skær dem i mindre stykker. Skræl bagekartoflen, og skær den i små tern. Rens porrerne, og skær dem i skiver på ca. 1 cm's tykkelse. Varm olien op og rist piri pirien kort, skru ned for varmen og tilsæt den revne ingefær. Derefter tilsættes porrer- og kartoffelstykker, som svitses et minuts tid. Gulerodsstykkerne tilsættes, og alle grøntsagerne svitses yderligere et par minutter.

Hæld grøntsagsbouillonen ved, og varm op til kogepunktet. Skru ned, og kog videre ved lav varme i ca. 20 minutter, til grøntsagerne er helt møre. Tag suppen af varmen, og blend den sammen med fløden. Varm op igen, og smag til med salt og peber.

Server suppen dampende varm og med et godt brød til, fx ciabatta-wannabe.
   
     
     
 Copyright © Bente Hoffmann, 2010
Opskriften er til fri afbenyttelse til privat brug.
Ved kommerciel eller anden offentlig brug kræves Bente Hoffmanns skriftlige tilladelse. Forespørg her >>