Ciabatta-wannabe |
||||
25 g gær 1 l lunken vand 1 dl yoghurt natural (kan evt. undlades, reducer da melmængden lidt) 1 spsk groft salt 2 spsk rapsolie 4 dl groftrevne gulerødder 50 g græskarkerner 200 g durummel 500 g hvedemel med kim og skaldele (fx fra Søris) 1 kg alm. økologisk hvedemel Æg til pensling - - - - - Rør gæren ud i vandet, og tilsæt yoghurten. Tilsæt salt, olie, revne gulerødder og græskarkerner, derefter de forskellige slags mel. Ælt dejen godt igennem. Den må gerne være fugtig, når den er færdigæltet. Hæves i mindst 2 timer under et fugtigt klæde. Tag dejen ud på et meldrysset bord, del den i 6-7 stykker, og rul dem ud på langs med kagerullen i ca. 2-3 cm tykkelse, så de i faconen minder om ciabattabrød. Efterhæves 30 min. på bagepladen (brødene fylder to plader). Snit hvert brød en gang på langs, og pensl med æg. Bages ved 200° i 22-25 minutter. Velegnede til frysning. |
||||
Copyright © Bente Hoffmann, 2010 Opskriften er til fri afbenyttelse til privat brug. Ved kommerciel eller anden offentlig brug kræves Bente Hoffmanns skriftlige tilladelse. Forespørg her >> |
||||