Ciabatta-wannabe

 
     
   
     
    25 g gær
1 l lunken vand
1 dl yoghurt natural (kan evt. undlades, reducer da melmængden lidt)
1 spsk groft salt
2 spsk rapsolie
4 dl groftrevne gulerødder
50 g græskarkerner
200 g durummel
500 g hvedemel med kim og skaldele (fx fra Søris)
1 kg alm. økologisk hvedemel

Æg til pensling

- - - - -

Rør gæren ud i vandet, og tilsæt yoghurten. Tilsæt salt, olie, revne gulerødder og græskarkerner, derefter de forskellige slags mel. Ælt dejen godt igennem. Den må gerne være fugtig, når den er færdigæltet.

Hæves i mindst 2 timer under et fugtigt klæde. Tag dejen ud på et meldrysset bord, del den i 6-7 stykker, og rul dem ud på langs med kagerullen i ca. 2-3 cm tykkelse, så de i faconen minder om ciabattabrød.

Efterhæves 30 min. på bagepladen (brødene fylder to plader). Snit hvert brød en gang på langs, og pensl med æg. Bages ved 200° i 22-25 minutter.

Velegnede til frysning.
   
     
     
 Copyright © Bente Hoffmann, 2010
Opskriften er til fri afbenyttelse til privat brug.
Ved kommerciel eller anden offentlig brug kræves Bente Hoffmanns skriftlige tilladelse. Forespørg her >>