Flade kartoffelbrød |
||||
![]() |
||||
Dej: 15 g gær 2 dl lunkent vand 1 spsk rapsolie 1 tsk salt 75 g durummel 350-375 g hvedemel Fyld: 2-3 kartofler 3-4 spsk pesto, fx løvstikkepesto lidt raspolie - - - - - Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt olie, salt og durummel, og ælt derefter hvedemelet i dejen lidt ad gangen. Ælt dejen med hænderne i nogle minutter, og sæt den så til hævning et lunt sted 2-3 timer. Tænd ovnen på 200 grader. Slå dejen ned, og del den i tre stykker. De rulles ud med en kagerulle til cirkler af ca. 1 cm's tykkelse. Læg de tre bunde på 1 eller 2 bageplader. Fordel pestoen i et tyndt lag på bundene. Skræl kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver, brug evt. en mandolin. Læg kartoffelskiverne let taglagt på bundene. Dryp en smule olie ovenpå. Kartoffelbrødene bages i ovnen i 15-18 minutter. Spises som tilbehør til fx supper. |
||||
Copyright © Bente Hoffmann, 2010 Opskriften er til fri afbenyttelse til privat brug. Ved kommerciel eller anden offentlig brug kræves Bente Hoffmanns skriftlige tilladelse. Forespørg her >> |
||||