Flade kartoffelbrød

 
     
   
     
    Dej:
15 g gær
2 dl lunkent vand
1 spsk rapsolie
1 tsk salt
75 g durummel
350-375 g hvedemel

Fyld:
2-3 kartofler
3-4 spsk pesto, fx løvstikkepesto
lidt raspolie

- - - - -

Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt olie, salt og durummel, og ælt derefter hvedemelet i dejen lidt ad gangen. Ælt dejen med hænderne i nogle minutter, og sæt den så til hævning et lunt sted 2-3 timer.

Tænd ovnen på 200 grader. Slå dejen ned, og del den i tre stykker. De rulles ud med en kagerulle til cirkler af ca. 1 cm's tykkelse. Læg de tre bunde på 1 eller 2 bageplader.

Fordel pestoen i et tyndt lag på bundene. Skræl kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver, brug evt. en mandolin. Læg kartoffelskiverne let taglagt på bundene. Dryp en smule olie ovenpå.

Kartoffelbrødene bages i ovnen i 15-18 minutter. Spises som tilbehør til fx supper.
   
     
     
 Copyright © Bente Hoffmann, 2010
Opskriften er til fri afbenyttelse til privat brug.
Ved kommerciel eller anden offentlig brug kræves Bente Hoffmanns skriftlige tilladelse. Forespørg her >>