Tunfrikadeller |
||||
2 dåser tun i vand 2 mellemstore, kogte kartofler 1 lille, meget finthakket løg (eller ½ stort) ca. 1½-2 dl grofthakket, kogt broccoli 8 sorte oliven u/sten, grofthakkede 2 æg 4 spsk havregryn evt. 2-3 spsk vand fra tunen 2 knsp cayennepeber friskkværnet salt og peber Olie eller flydende margarine til stegning - - - - - Pil kartoflerne og mos dem med en gaffel i en stor skål, hvor hele farsen kan være. Tilsæt de øvrige ingredienser, og bland det hele godt. Om der skal tunvand i eller ej afhænger af farsens generelle fugtighed lad det komme an på din egen vurdering. Farsen er mere løs, end en tradition kød-frikadellefars. Smag til med cayennepeber, salt og peber. Farsen sættes koldt i mindst en halv time, så den samler sig. Olie eller flydende margarine varmes op på en pande, og farsen sættes på med to skeer, når fedtstoffet er godt varmt. Skru ned for varmen, og steg tunfrikadellerne i ca. 5 minutter på hver side. Server fx sammen med kogte eller ovenstegte kartofler og en salat af icebergsalat og hvidkål, drysset med appelsinstykker, strimler af tørret papaya og ristede græskarkerner. |
||||
Copyright © Bente Hoffmann, 2010 Opskriften er til fri afbenyttelse til privat brug. Ved kommerciel eller anden offentlig brug kræves Bente Hoffmanns skriftlige tilladelse. Forespørg her >> |
||||