Rosmarinbrød

 
     
   
     
    15 g gær
4 dl lunkent vand
3 spsk cremefraiche 18 %
1/2 spsk salt
1 dl friske rosmarinblade
250 g durummel
ca. 350 g hvedemel

Pensling: rapsolie og havsalt

- - - - -

Rør gæren ud i vand og tilsæt salt. Tilsæt derefter de øvrige ingredienser. Dejen skal være våd og tung og skal kun røres med en dejske, ikke æltes med hænderne. Dejen dækkes med et låg eller fugtigt klæde og sættes til hævning i ca. 2 timer.

Hæld dejen ud i en lille bradepande (ca. 34 x 24 cm) beklædt med bagepapir og fordel den, så den fylder hele pladen ud. Efterhæv i minimum en halv time. Pensl let med lidt rapsolie og drys lidt groft havsalt på.

Bages midt i ovnen ved 225° (ej varmluft) i små 30 minutter.

Afkøl rosmarinbrødet let og server det i stedet for flute. Brødet er velegnet til frysning.
   
     
     
 Copyright © Bente Hoffmann, 2011
Opskriften er til fri afbenyttelse til privat brug.
Ved kommerciel eller anden offentlig brug kræves Bente Hoffmanns skriftlige tilladelse. Forespørg her >>