Rødbedesalat med granatæble og græskarkerner

 
     
   
     
    3 mellemstore rødbeder (ca. 600 g)
2 laurbærblade
1 granatæble
1 håndfuld græskarkerner

Marinade:
2 spsk olivenolie
1 spsk æblecidereddike
friskkværnet salt
1/5 tsk cayennepeber (eller efter smag)

- - - - -

Vask rødbederne, men lad skrællen blive på. Kog dem derefter i rent vand sammen med laurbærbladene. Kogetiden er 25-30 minutter – der må gerne være bid i rødbederne. Lad dem afkøle.

Rør marinaden sammen, og smag den til med salt og cayennepeber. Skær granatæblet over, og tag kernerne ud (det gøres lettest ved at bøje skallen bagover, så kernerne løsnes og kan skilles fra skal samt hinder).

Pil rødbederne, og skær dem i små tern. Bland rødbedeternene med marinaden, og vend granatæblekernerne i. Hæld det hele i en serveringsskål, og lad salaten trække i en times tid, så smagen 'sætter sig'. Rist græskarkernerne på en hed, tør pande og hæld dem over salaten lige inden servering.

Rødbedesalat med granatæble bruges som tilbehør fx til fisk eller grønne retter.
   
     
     
 Copyright © Bente Hoffmann, 2012
Opskriften er til fri afbenyttelse til privat brug.
Ved kommerciel eller anden offentlig brug kræves Bente Hoffmanns skriftlige tilladelse. Forespørg her >>