Perlespeltsalat

 
     
   
     
    3 dl perlespelt
1/2 l vand
1 tsk. salt
1 stilk frisk løvstikke

1/2 stor courgette (eller en hel lille)
12 udblødte soltørrede tomater i strimler
25 sorte oliven uden sten, skåret i halve
30 g pinjekerner

Marinade
3 spsk. olivenolie
1 tsk. chiu chaw-chiliolie (eller anden chiliolie)
1 spsk. hvid balsamicoeddike
1 tsk. timiansalt
friskkværnet peber
2-3 dl hakket frisk persille og timian

- - - - -

Vask og kog perlespelten efter anvisningen på posen. Lad løvstikkestilken koge med.

Rør olivenolie, chiliolie og balsamicoeddike sammen, smag til med timiansalt og peber og tilsæt de hakkede krydderurter. Vend den kogte perlespelt i marinaden og lad det køle lidt af.

Skær courgetten i store tern og tilsæt den og soltørrede tomater og oliven til speltblandingen. Kom salaten i en serveringsskål. Rist pinjekernerne, drys dem over speltsalaten og server – som tilbehør eller selvstændig ret med flutes til.
   
     
     
 Copyright © Bente Hoffmann, 2009
Opskriften er til fri afbenyttelse til privat brug.
Ved kommercielt eller anden offentlig brug kræves Bente Hoffmanns skriftlige tilladelse. Forespørg her >>