Pangasiusfileter i fad (til to pers.)

 
     
   
     
    2 frosne pangasiusfileter (middelstore)
100 g frosne rejer
1 stor gulerod i juliennestænger eller revet på juliennejern
3 cm frisk ingefær i meget tynde strimler
3 fed hvidløg i meget tynde skiver
1/2 courgette i tynde stave
1/2 courgette i tynde skiver
1 spsk rapsolie
1 dl hvidvin
30 g frisk parmesanost
paprika
friskkværnet salt og peber

Tilbehør: løse ris eller bulgur og evt. flutes

- - - - -

Tø pangasiusfileter og rejer op.

Tænd ovnen på 200°.

Varm rapsolien op, og svits ingefæren kort, tilsæt så gulerod og hvidløg. Efter to minutter tilsættes courgettestavene og svitses kort med. Kom de svitsede grøntsager i et lille, velsmurt ildfast fad, læg rejerne ovenpå, og hæld hvidvinen ved. Læg pangasiusfileterne ved siden af hinanden i fadet ovenpå grøntsager og rejer. Ovenpå fisken lægges courgetteskiverne, og der drysses med paprika samt nogle dråber rapsolie og kværnes salt og peber på.

Dæk fadet med staniol, og sæt det midt i ovnen i ca. 30 minutter. Tag derefter staniolen af, og lad rette stå yderligere 2-3 minutter i ovnen. Stegetiden kan variere afhængigt af fileternes størrelse.

Kog ris eller bulgur, mens fisken tilberedes. Parmesanosten høvles i grove strimler med en kartoffelskræller og hældes ud over retten lige inden servering.
   
     
     
 Copyright © Bente Hoffmann, 2009
Opskriften er til fri afbenyttelse til privat brug.
Ved kommercielt eller anden offentlig brug kræves Bente Hoffmanns skriftlige tilladelse. Forespørg her >>