Nem rabarberkage

 
     
   
     
    150 g blødt smør eller margarine
175 g sukker
175 g mel
1 tsk kartoffelmel
1½ tsk bagepulver
2 æg
250 g rabarberstilke

- - - - -

Tænd ovnen på 175°.

Rens rabarberne og skær stilkene i stykker på 1-2 cm. Kom alle ingredienserne på nær rabarberstykkerne i foodprocessoren, og kør til dejen er glat og sammenhængende. Fyld dejen i en springform (22 cm i diameter). Stik rabarberstykkerne ned i dejen og sørg for, at de er jævnt fordelt i hele formen. Kagen bages midt i ovnen i 35-40 minutter. Afkøl på en bagerist, og server lun.

Rabarberkagen er velegnet at fryse.

Kagen kan også laves med optøede, frosne rabarberstykker. Husk, at dryppe rabarberstykkerne godt af først.
   
     
     
 Copyright © Bente Hoffmann, 2010
Opskriften er til fri afbenyttelse til privat brug.
Ved kommerciel eller anden offentlig brug kræves Bente Hoffmanns skriftlige tilladelse. Forespørg her >>