Morgenboller (koldhævede)

 
     
   
     
    7 dl lunkent vand
1/4 pk gær (12,5 g)
1 spsk salt
1 spsk rapsolie
2 dl havregryn
1 dl durummel
1/2 dl sesamfrø (uafskallede)
ca. 850 g hvedemel

- - - - -

Rør gæren ud i vand, og tilsæt olie og salt. Tilsæt havregryn, durummel og sesamfrø. Rør til klumperne er væk, og tilsæt så hvedemel lidt ad gangen. Mængden af hvedemel afhænger af fugten i de øvrige ingredienser, men dejen skal være sej og fugtig. Dejen røres kun med en dejske, den skal ikke håndæltes (det er den for våd til). Kom hvedemel i, til dejen bliver meget tung at røre, men stadig er fugtig.

Dæk dejfadet til med låg eller folie (tætsluttende), og lad dejen hæve natten over i køleskabet.

Tag dejen ud af køleskabet 1-2 timer, før du ønsker færdige boller.

Tænd for ovnen på 220 grader, og beklæd en bageplade med bagepapir. Når ovnen er næsten varm, sættes dejen på en bagepladen med en ske – der er til 16 boller.

Pensl med en lille smule olie på hver bolle, og bag dem midt i ovnen i ca. 20-24 min. (bagetiden afhænger af varmen i din ovn). Afkøles på en rist.

Velegnede til at fryse.
   
     
     
 Copyright © Bente Hoffmann, 2009
Opskriften er til fri afbenyttelse til privat brug.
Ved kommercielt eller anden offentlig brug kræves Bente Hoffmanns skriftlige tilladelse. Forespørg her >>