Minestrone - helt vegetarisk

 
     
   
     
    150 g udblødte røde bønner
2 løg
3 fed hvidløg
1/4 dl rapsolie (eller anden smagsneutral olie)
1 spsk tørret basilikum
1 spsk tørret oregano
1/2 spsk tørret merian
1 lille dåse koncentreret tomatpuré (70 g)
1 dl rødvin
1 1/2 liter vand
bouillon, Herbamare eller grøntsagsfond i forhold til vandmængden
2 store gulerødder
2 små bagekartofler
3 stilke bladselleri
150 g grønne bønner (helst friske, men frosne kan også bruges)
1/4 spidskål eller 1/8 hvidkål
75 g små pastaer (hos min lokale indvandregrønthandler køber jeg makarnasi, som er fortrinlige til minestronen)
3 spsk groft revet parmesanost
friskkværnet salt og peber

Serveres med
groft brød og parmesansost

- - - - -

Hak løgene groft og hvidløgene fint. Varm rapsolien i en stor gryde, og svits løg og hvidløg heri. Tilsæt basilikum, oregano og merian og derefter tomatpuré og rødvin. Lad det koge kort, og tilsæt derefter de udblødte røde bønner. Hæld vandet ved, tilsæt bouillon, Herbamare eller grøntsagsfond, og lad det hele simre i 35-45 minutter, til bønnerne er næsten møre.

Skræl imens kartofler og gulerødder, og skær dem i grove tern. Kom kartoffel-og gulerodstern i suppen, og lad dem koge i ca. 10 minutter. Rens bladsellerien imens, og skær den i grove stykker. Tilsæt sellerien til suppen sammen med de små pastaer, og lad det småkoge i yderligere 5 minutter. Rens de grønne bønner, og skær dem i ca. 3 cm lange stykker. Skær spids- eller hvidkålen i 1-2 cm brede strimler. Tilsæt grønne bønner og kål til suppen, og lad den koge videre i 5 minutter.

Tjek at alt er mørt, og smag så minestronen til med den groftrevne parmesanost, salt og peber. Server varm sammen med groft brød og parmesanost til at drysse over (efter ønske).
   
     
     
 Copyright © Bente Hoffmann, 2014
Opskriften er til fri afbenyttelse til privat brug.
Ved kommerciel eller anden offentlig brug kræves Bente Hoffmanns skriftlige tilladelse. Forespørg her >>