Marinerede rødbeder

 
     
   
     
    600 g rødbeder
6 hele stjerneanis
3 spsk olivenolie
1 spsk æbleeddike
ca. 1/3 tsk urtesalt
friskkværnet peber

- - - - -

Skyl rødbederne og kom dem i en gryde sammen med stjerneanis, dæk med vand og bring i kog. Lad rødbederne koge i ca. 30 minutter, eller til de er næsten møre (der må gerne være lidt bid i dem). Hæld vandet fra, fjern stjerneanissene, og lad rødbederne køle af.

Rør en marinade af olivenolie, æbleeddike, urtesalt og peber.

Pil/smut rødbederne, og skær dem i grove tern. Rødbedeternene vendes i marinaden. Lad dem hvile i mindst en time, inden de serveres. Bruges som en salat som tilbehør til fx fisk eller grønne retter.
   
     
     
 Copyright © Bente Hoffmann, 2011
Opskriften er til fri afbenyttelse til privat brug.
Ved kommerciel eller anden offentlig brug kræves Bente Hoffmanns skriftlige tilladelse. Forespørg her >>