Krydderurteflutes

 
     
   
     
    25 g gær
1 l lunkent vand
2 spsk rapsolie
1 spsk salt
3-4 dl finthakkede friske krydderurter (fx persille, løvstikke, purløg, timian, oregano)
2 1/2 dl havregryn
2 1/2 dl groft durummel
700-800 g hvedemel
(alle ingredienser i min udgave er økologiske)

- - - - -

Rør gæren ud i vand, og tilsæt olie og salt. Rør krydderurter i, og tilsæt havregryn og groft durummel. Rør til klumperne er væk, og tilsæt så hvedemel lidt ad gangen. Mængden af hvedemel afhænger af fugten i de øvrige ingredienser, men dejen skal være sej og våd. Dejen røres kun med en dejske, den skal ikke håndæltes (det er den for våd til). Kom hvedemel i, til dejen bliver meget tung at røre, men stadig er fugtig.

Dæk dejfadet til, og lad dejen hæve i 2-3 timer.

Tænd for ovnen på 200 grader. Når ovnen er næsten varm, deles dejen i fem portioner, der formes som flutes direkte på bagepladen (evt. to bageplader, afhængigt af ovnens størrelse), som er beklædt med bagepapir. Dejen skal ikke trilles i flutesfacon, men strækkes ud på pladen vha. ske og hænder (efterfølgende håndvask er påkrævet).

Hæld en tynd stribe olie ud over hvert flute, og bag flutene midt i ovnen i ca. 22-25 min. Afkøles på en rist.

Velegnede til at fryse.
   
     
     
 Copyright © Bente Hoffmann, 2009
Opskriften er til fri afbenyttelse til privat brug.
Ved kommercielt eller anden offentlig brug kræves Bente Hoffmanns skriftlige tilladelse. Forespørg her >>