Kartoffelsuppe med løvstikke

 
     
   
     
    1 ½ kg kartofler
2 store porrer
1-2 spsk smagsneutral olie
3/4 spsk stærk madraskarry
1 ½ l koldt vand
1 spsk koncentreret, flydende grøntsagsbouillon
3 stilke løvstikke
havsalt og friskkværnet peber

- - - - -

Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Rens porrerne, og skær dem i ½ cm tykke skiver. Varm olien i en suppegryde, og rist karryen kort. Tilsæt porrerne, og svits dem et par minutter. Kom kartoffelstykkerne i og bland godt med resten.

Hæld vandet ved og varm op til kogepunktet. Bind løvstikkestilkene sammen med et stykke køkkensnor og kom dem i gryden. Tilsæt også grøntsagsbouillonen. Skru ned for varmen, og lad suppen simre, til kartoflerne er helt møre (ca. 20 minutter).

Tag gryden fra varmen, og fisk løvstikken op. Blend suppen til en jævn, blød væske. Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis nødvendigt, og varm op. Smag til med havsalt og friskkværnet peber. Server suppen dampende varm sammen med groft brød.
   
     
     
 Copyright © Bente Hoffmann, 2010
Opskriften er til fri afbenyttelse til privat brug.
Ved kommerciel eller anden offentlig brug kræves Bente Hoffmanns skriftlige tilladelse. Forespørg her >>