Hvidkålssalat med lakrids

 
     
   
     
    ¼ hvidkålshoved
3 - 4 spsk cremefraiche 18 %
1/3 tsk lakridspulver (raw liquorice powder)
2 knivspidser cayennepeber
1 moden pære
Pynt: en håndfuld tranebær

- - - - -

Rør cremefraichen sammen med lakridspulveret og cayennepeberet i en stor skål. Skræl pæren, fjern kernehuset, og skær frugtkødet i mindre, grove stykker. Bland pærestykkerne i cremefraicheblandingen.

Skær hvidkålen i tynde strimler, og kom dem i cremefraicheblandingen. Bland det hele godt. Salaten hældes i en serveringsskål og der drysses tranebær over. Lad hvidkålssalaten hvile i mindst en halv time inden serveringen, så lakridssmager får lov at 'sætte sig'.

Serveres som tilbehør fx til grønne retter.
   
     
     
 Copyright © Bente Hoffmann, 2011
Opskriften er til fri afbenyttelse til privat brug.
Ved kommerciel eller anden offentlig brug kræves Bente Hoffmanns skriftlige tilladelse. Forespørg her >>