Grøntsagsbearnaise |
||||
Oprindeligt fandt jeg denne opskrift (pdf) i Irmas gratismagasin Krydderiet, nedenstående er min redigerede udgave. - - - - - 3 mellemstore gulerødder 3 mellemstore persillerødder 2 løg 3 fed hvidløg 2 spsk olivenolie 1 1/2 dl Herbamare urtebouillon 1 spsk tørret estragon 2 spsk bearnaiseessens 3 spsk cremefraiche 18 % friskkværnet salt og peber - - - - - Tænd ovnen på 225 grader (200 grader i varmluftovn). Skræl gulerødder og persillerødder og pil løg og hvidløg. Skær grøntsagerne i mindre stykker, og kom dem og de hele fed hvidløg i en bradepande, som er beklædt med bagepapir. Hæld olivenolie over og drys med salt og peber, vend til sidst alt med en ske. Bag grøntsagerne møre i ca. 30 minutter. Afkøl dem, og kom dem i en blender sammen med urtebouillon, estragon og bearnaiseessens. Blend alt til mos. Vend mosen med cremefraiche og smag til med salt og peber. Grøntsagsbearnaisen hældes i en skål og serves straks eller køles af inden servering. Serveres varm, lunken eller kold som sovs eller tilbehør. Er også velegnet i bagte kartofler i stedet for smør eller cremefraiche. |
||||
Copyright © Bente Hoffmann, 2009 Opskriften er til fri afbenyttelse til privat brug. Ved kommercielt eller anden offentlig brug kræves Bente Hoffmanns skriftlige tilladelse. Forespørg her >> |
||||