Gratinerede gulerødder

 
     
   
     
    350 g groftrevne gulerødder
150 g groftreven courgette
2 mellemstore, grofthakkede løg
2 æg
3 spsk rugmel
1 spsk rapsolie
1 dl solsikkekerner
1 dl hakket persille
100 g reven emmentaler
1 tsk timian
salt og peber

- - - - -

Kom æg, rugmel og rapsolie i en stor skål, og pisk det sammen. Kom solsikkekerner, persille, timian og cirka halvdelen af osten i, og rør det godt igennem. Derefter tilsættes revne gulerødder og courgette samt de hakkede løg. Rør blandingen godt sammen, og smag til med salt og peber.

Smør en tærteform (24 cm i diameter), og kom grøntsagsblandingen i. Glat blandingen ud, og drys så resten af osten over.

Bages i ovnen ved 200° i ca. en halv time, til overfladen er gylden og grøntsagsblandingen hænger sammen.

Gratinerede gulerødder serveres som middagsret fx sammen med en grov salat og frisk brød.

Portionen kan uden besvær fordobles og kommes i en tærteform på 34 cm diameter. Bagetiden er så 10-15 minutter længere.
   
     
     
 Copyright © Bente Hoffmann, 2010
Opskriften er til fri afbenyttelse til privat brug.
Ved kommerciel eller anden offentlig brug kræves Bente Hoffmanns skriftlige tilladelse. Forespørg her >>