Chokolademousse med appelsinskal

 
     
   
     
    8 pasteuriserede æggeblommer
160 g mørk chokolade, 70%
4,5 dl piskefløde
1 1/2 spsk revet appelsinskal (husk at appelsinen skal være økologisk)

Pynt:
Revet mørk chokolade
- - - - -

Smelt chokoladen i en skål i vandbad (alternativt kan du smelte den i mikroovnen), og lad den afkøle lidt. Pisk æggeblommerne seje, og rør derefter chokoladen i. Tilsæt appelsinskallen. Imens ægge-chokolademassen køler lidt mere af, piskes fløden stiv. Vend flødeskummet i massen, og kom den i serveringsskålen (eller portionsanret).

Chokolademoussen stilles koldt i mindst en time, inden den skal serveres. Drys reven chokolade på som pynt inden serveringen.

Chokolademoussen kan laves dagen i forvejen. I øvrigt kan den fryses, hvis der fx skulle blive noget i overskud.
   
     
     
 Copyright © Bente Hoffmann, 2011
Opskriften er til fri afbenyttelse til privat brug.
Ved kommerciel eller anden offentlig brug kræves Bente Hoffmanns skriftlige tilladelse. Forespørg her >>