Blomkålssalat med avocado og granatæble

 
     
   
     
    1/2 blomkål
2 avocadoer
1/4 mango
kerner fra 1/2 granatæble
citronsaft
en håndfuld usaltede cashewnødder

- - - - -

Damp blomkålen let, så der stadig er bid i den. Lad blomkålen afkøle lidt, og bræk den så i småstykker, der lægges i en serveringsskål. Fjern skallen, og skær avocadoerne i tern. Kom avocadoternene i en skål, og bland dem med citronsaften, så de ikke bliver mørke. Skræl mangoen, og skær ca. 1/4 i små tern (gem resten til et andet formål – eller spis det til dessert). Kom mangoternene ned i serveringsskålen til blomkålen. Tilsæt avocadostykkerne, men undlad at få citronsaften med.

Skær granatæblet over, og tag kernerne ud (det gøres lettest ved at bøje skallen bagover, så kernerne løsnes og kan skilles fra skal samt hinder). Du skal kun bruge ca. halvdelen til denne salat. Kom kernerne fra granatæblet ovenpå de øvrige ingredienser. Pynt salaten med usaltede cashewnødder. Serveres som tilbehør til en middagsret eller som frokostsalat sammen med godt brød.
   
     
     
 Copyright © Bente Hoffmann, 2013
Opskriften er til fri afbenyttelse til privat brug.
Ved kommerciel eller anden offentlig brug kræves Bente Hoffmanns skriftlige tilladelse. Forespørg her >>