Æble-kanel-kage

 
     
   
     
    Fyld:
3-4 æbler
3 spsk sukker
1½ tsk stødt kanel

Dej:
200 g sukker
3 æg
1 dl smagsneutral olie
3 spsk mælk
50 g fintknuste mandler (de skal ikke smuttes først)
200 g hvedemel
1½ tsk bagepulver

- - - - -

Skræl æblerne, fjern kernehus m.m. og skær æblerne i tern. Bland sukker og stødt kanel i en skål, og vend æbleternene i. Lad dem stå og trække, mens du laver dejen.

Tænd ovnen på 175° (ikke varmluft). Pisk sukker og æg skummende, tilsæt olie, mælk og mandler og derefter bagepulver og mel. Sørg for, at ingredienserne er blandet godt, så der ikke er klumper i dejen. Kom æble-kanel-blandingen i dejen, og hæld den derefter i en smurt springform (22 cm i diameter). Du kan også beklæde springformen med bagepapir i stedet for at smøre den.

Bag æble-kanel-kagen under midten i ovnen i ca. 1 time. Køl den lidt af inden servering. Kagen er velegnet til at fryses.
   
     
     
 Copyright © Bente Hoffmann, 2013
Opskriften er til fri afbenyttelse til privat brug.
Ved kommerciel eller anden offentlig brug kræves Bente Hoffmanns skriftlige tilladelse. Forespørg her >>