Transporttålmodighed

Det kræver tålmodighed, gør det.

Ja, hvis man altså som jeg er kørekortløs og vil bevæge sig omkring med offentlig transport herude i den nordsjællandske provins.

17 kilometer væk fra Frederikssund station skulle jeg i dag – og busturen tog (helt planmæssigt) 58 minutter. En lille time. Til gengæld er der mindst en time mellem busserne. Men jeg kom på en køn sightseeing gennem en hel del af det snedækkede Hornsherred – som i dagens anledning blev beriget med en lillebitte smule solskin (ærgerligt, at bussens ruder var så beskidte 😉 ).

Når jeg kører rundt derude – eller bare ser køreplaner for den sporadiske busaktivitet – tænker jeg altid: Her er kønt. Men godt, jeg ikke bor her! Jeg ville simpelthen aldrig have tålmodighed til at være offentlig trafik-bruger og bo i et landdistrikt.

Det er der vist heller ikke så mange andre, der har. De 20 sidste minutter af busturen – helt derude hvor buschaufføren spiser sin madpakke undervejs, der ligger døde grise ved skraldespanden ude ved landevejen, og gadebelysning er ikkeeksisterende – var jeg eneste buspassager. Det var, da pensionisterne og de helt unge mennesker var stået af. Folk på min alder, som bor helt derude, kører selvfølgelig i bil.

Har de så bilen/bilerne, fordi bussen kører så sjældent? Eller kører bussen så sjældent, fordi de har bil(erne)? Tja …

Men hvorfor var det så lige, at jeg turede Hornsherred tyndt i dag? Med offentlig transport. Jo, jeg var såmænd ude på optagelse. Et interview til min eksamensopgave. Man skulle jo helst ikke overdrive med den dér vinterferie, vel? 😉

4 comments to Transporttålmodighed

 • Jeg ville også have svært ved at bo sådan et sted, men de mennesker der bor der, har jo nok alle bil. Vi bosatte os med vilje tæt ved en station for at kunne klare os uden bil – hvis det skulle være. Jeg håber, interviewet blev en succes 🙂

 • Sådan er det også når jeg besøger familien i Jylland og jeg synes altid det er lidt underligt at sidde alene i sådan en stor bus. Jeg har heller ikke bil eller kørekort. Og det er nok derfor jeg aldrig flytter ud på landet, selv om jeg ofte drømmer om det. 😀

 • Tja… det er vel den gamle historie med ægget og hønen. Det er skønt at bo langt ude på landet, men nej: IKKE uden bil. Eller kørekort for den sags skyld, for det er rigtigt, at man skal have enormt god tid, hvis ikke man er i besiddelse af den slags moderne bekvemmeligheder…
  Nyd din ensomhed – det håber jeg også, at John gør fra på tirsdag 🙂

 • @Madame: Den tankegang kan jeg godt følge. Vi bosatte os også i Frederikssund by for at have S-tog og tilforladelig busdrift ;-). Og jo tak, interviewet gik fint.

  @Jens: Du har ret, det er faktisk lidt spøjst at sidde der helt alene i en bus. Men … i modsætning til dig, så har jeg altså ingen drømme om at flytte på landet :-).

  @Ellen: Nemli’ – jeg var også lige ved at skrive det i indlægget, det med hønen og ægget ;-). Morsomt, i øvrigt, at du kalder kørekort en moderne bekvemmelighed … jeg har aldrig taget det, fordi jeg altid (indtil for fem år siden) har boet i Københavns baghave og slet ikke har haft behovet ;-).
  Jeg gætter på, at du drager til England på tirsdag … (i øvrigt er jeg ikke alene mere).

Leave a Reply

  

  

  

Det blogger jeg om …

Tidligere skriverier