Nedfrossent studenterbesøg

Nu sker det meget snart. Ja, altså at teenageren dukker op her på matriklen sammen med en vognfuld nyudklækkede studenter. På denne her tid om 12 dage har de faktisk allerede været her og er kørt festende videre ud i samfundet.

Teenagerens bestilling til studenterbesøget lyder på minifocacciaer og pølsehorn samt frugt og grønt. Hurtig, håndholdt mad. Som ‘bare lige’ skal laves. Men da arbejdet og den (forbandende) lange transporttid lægger beslag på broderparten af mine hverdage, og da størstedelen af næste weekend er inddraget til anden aktivitet, var det ‘bare lige’ at få forberedelserne fra hånden her i pinsen. 

Så mens manden i mit liv har været på en af sine meget sjældne udflugter med sin søn, og teenageren har læst op til mediefagseksamenen på onsdag (hun fik i øvrigt 10 i fysik forleden ;-)), har jeg været i køkkenet. I timevis. For med udsigten til lynbesøg af sådan 22, 23, 24, 25 unge mennesker (ja, antallet er usikkert, for p.t. er der flere af teenagerens klassekammeraters studenterhuer, der hænger i en tynd tråd pga. af skrøbelige karaktergennemsnit) skal der noget til.

Men nu er fryseren fyldt (altså ikke bogstaveligt (vi har en kummefryser) ;-)) med små focacciaer med pepperoni og med skinke og med tomatsovs. Og så med en sand velsignelse af pølsehorn. Alt lige klar til at tø op og varme. Det tog sin tid. Men hold da op, hvor er det fedt, at opgaven er løst :D.

11 comments to Nedfrossent studenterbesøg

 • Ja det er noget af en forberedelse når de skal fejres og det går så hurtigt når de kommer forbi…Tillykke med teenagerens 10 tal…God 2. pinsedag til dig..;-D

 • Hvad gjorde man dog før fryserens tid? Dejligt at du har alt klar til en hestevogn fuld (eller lastbil) af glade unge mennesker 🙂 Der er sikkert en kvinde, der glæder sig til at lægge skoletiden bag sig …

 • Sike flittig du har været, men det er osse bare med at få det fra hånden så man er klar til dagen.

  TIllykke med 10-tallet til den unge dame. 🙂

 • kim

  Tillykke med datteren. Det må være dejligt at vide at studentereksamen er i hus. Så skal det fejres, og du har lagt dig i selen – havde helt glemt din daglige tour de force på arbejde, så din tid er yderst knap. Min den yngste skal starte på gymnasiet til august, og er ved at have sine eksamener på plads. Et enkelt 7 tal og et 12 tal, indtil videre resten10 taller. Han mangler fysik og glæder sig, på en spændt måde til det. Ja, jeg er jo også spændt, på hans vegne, og forsøger at støtte uden at lægge pres på.

 • Det bliver en stor dag for din datter – og de andre studenter, selvfølgelig.
  Hvilket nummer er du i rækken og hvad laver du af drikkevarer til dem?
  Jeg kan anbefale en punch med meget danskvand og meget lidt hvidvin 😉 De har en særdeles streng dag, de skal igennem, de ’stakkels’ unge mennesker, og når de har været en 10-15 steder, er der flere af dem, der er grundigt trætte i ansigterne…

 • Tillykke med din datter – hvis du har mulighed for selv at videooptage eller få en anden til at videooptage synes jeg, at det er en god idé. Det er sjovt senere at have en lille film af begivenheden.
  Denne studenterbowle har gjort lykke:
  Opskriften er til 20 personer.

  5 flasker hvidvin

  2 liter æblejuice

  2 dåser ananas i tern

  5 dl hvid portvin

  2 + 1 liter dansk vand

  isterninger

  Drikken laves ved at blande ingredienserne uden isterninger og kun med 2 liter dansk vand. En time før gæsterne skal komme tilsættes isterninger og den tredje flaske dansk vand. – Hvis du ikke har så stor en bowle, så lav det i en stor gryde og fyld bowlen op lidt efter lidt.

  Så skal der være sodavand og øl. Der kan bruges paptallerkener og engangsglas og servietter med flag eller studenterhuer på 🙂

 • @Rejen: Ja, det bliver virkelig en lynvisit – 15 minutter er der sat af til hver familie. Håber, du har haft en dejlig 2. pinsedag ;-).

  @Madame: Ja, det har du da ganske ret i! Jeg er i hvert fald glad for min fryser ;-). Min datter og hendes klassekammerater skal køre i lastbil – de skal ret langt omkring, så det ville vist gå for langsomt i hestevogn. Men det ville have været hyggeligere ;-).

  @Catarina: Ja, planlægning er en nødvendighed, hvis det hele skal hænge sammen – og det skal det jo ;-).
  Og tak – lykønskningen bliver viderebragt!

  @Kim: Din søn har da vist ikke noget at frygte til den fysikeksamen med de karakterer, han får ;-). Pøj pøj til ham. Og ja, min datter kan få så lave karakterer, det skal være, til de sidste to eksamener og så alligevel få huen på – de ta’r altså toppen af eksamensstressen.

  @Ellen: Vi ligger ca. midt på ruten, og efter aftale med afkommet serverer vi slet ikke alkohol. Vi laver en bowle på ananasjuice, danskvand og frosne jordbær, og ellers serverer vi vand og sodavand. Derimod er der fokus på mad her – det har de aftalt i klassen, at der ikke behøver at være alle steder, hvilket jeg synes er en god idé, for de kan jo slet ikke nå at spise de der 22-25 steder. Og ja, det bliver en hård dag for de unge mennesker ;-).

  @Søren: Hvis jeg kender os ret, så tager vi en masse still-billeder, men video bliver det vist ikke til (selv om mit kamera kan) ;-). Og tak for bowleopskriften – selv om jeg lige springer over. Som jeg skrev til Ellen herover, serverer vi slet ikke alkohol – efter aftale med min dattter ;-).

 • Jonna

  Er dejligt du har styr på det , det er så rart med en fryser. Og tillykke med din datter må være rart at nået så langt, og så kan hun nyde sommerne.

 • Der er lige to eksamener tilbage, inden min datter kan kalde sig student, Jonna, men det må vist også siges at være næsten i hus :-).

 • Jeg er enig med Teenageren – det er en perfekt menu til sådan en begivenhed. Og så synes jeg det er en supergod ide, at der er steder uden alkohol. Wow – jamen, jeg er faktisk lidt imponeret også fordi at det åbenbart er en fællesbeslutning i klassen. Sådan er der vist ikke mange studenter som tænker. Til gengæld så tror jeg at Teenageren og hendes klasse får en bedre dag end mange andre…… og så får de med garanti mulighed for at gå amok efter køreturen eller en anden dag. 😀

 • Trods det alkoholfri indslag her (og måske også andre steder) kommer de såmænd nok til at gå amok (bare lidt i hvert fald) på køreturen, Jens. Og så selvfølgelig til festen på sidste stop. Det er vist uundgåeligt – men jeg har det helt fint med ikke bare ‘pr. automatik’ at servere alkohol ;-).

Leave a Reply

  

  

  

Det blogger jeg om …

Tidligere skriverier