Minestrone … den vegetariske udgave

030114_1

Godt nytår! Jeg håber, du er kommet godt ind i 2014!

Et af de faste holde- og lyspunkter i mit (og manden i mit livs) liv er det gode måltid. Og da køleskabet bugnede af gode grøntsager ovenpå fridage og nytårsfejring, var det bare at gå i gang med at skabe en af mine madfavoritter på denne årets 3. dag: en vegetarisk minestrone.

Minestronen giver mulighed for at anvende et utal af forskellige grøntsager, så den er en helt perfekt ret i kampen mod madspild. For enhver grov grøntsag, også de der har set bedre dage, kan forvandles til ingredienser i den smagfulde suppe.

Min minestrone fra i dag har fået en plads i opskriftarkivet. For den smagte godt nok til at fortjene det 😉 . Lad dig endelig inspirere, hvis du har lyst.

030114_2

I øvrigt havde jeg bagt Jim Laheys perfekte brød til suppen. Det lækre brød har været faldet ud af repertoiret her i længere tid, men nytårsaften genopdagede jeg det. Og blev igen irriteret over, at brødet med sine 400 gram mel bliver ret lille. Så da jeg lagde dejen i går aftes, gangede jeg simpelthen alle ingredienser med 1,5 for at få et større brød. Men … det havde en pris: Det lette, seje brød blev mere kompakt og slet ikke så sejt som ‘lillebroren’. Hmmm … der skal vist eksperimenteres lidt her – eller også skal størrelsen bare accepteres 😉

4 comments to Minestrone … den vegetariske udgave

  • Vi er vist meget traditions bundne når det gælder julemad, men så er det dejligt at vi også har lidt tradition med at starte et nyt år med alt det vi har forsømt i julen. Lettere og sundere retter 🙂

    Jeg tror vi skal have suppe en af de kommende dage. Tak for tippet!

    Og så ønsker jeg dig et godt og lykkebringende 2014.

  • Godt Nytår ønskes! Det ser lækkert ud, og hvorfor skulle man dog ikke kunne lave en minestrone med grøntsager (jeg troede egentlig det var en grøntsagssuppe).

Leave a Reply

  

  

  

Det blogger jeg om …

Tidligere skriverier