Minder om sol og strand … i Ngwe Saung

010214_1

Det solbrændte look fra vores Burma-rejse er for længste væk, men det er minderne ikke (ej heller lysten til at rejse derud igen … snart). Og her på en grå, og nu også regnvåd, 1. februar og ovenpå den solfattigste januar i 45 år, fik jeg behov for at hive nogle minder om sol, varme, strand og total afslapning frem. Det var nemlig, hvad vi fyldte i nogle af vores sidste dage i Burma, manden i mit liv og jeg.

010214_2

Nok er vi i høj grad kulturturister. Men da vi planlagde vores rejse til Burma, havde vi overhovedet ikke svært ved at blive enige om, at flugten fra dansk november selvfølgelig også skulle indeholde en smule badeferie. Burmas højst besungne strand er Ngapali, men den er besværlig at komme til, hvis man ikke vil flyve. Og vi havde sat os for at undgå indenrigsflyvning, fordi vi helst ville lægge så få penge som muligt til det burmesiske styre på vores rejse. Det gør man bl.a. ved at undgå at bruge tog og fly, som er transportformer, der er kontrolleret af styret. De talrige busruter drives derimod af private selskaber.

Så den 18. november kl. 7 om morgenen forlod vi endnu engang Yangon, denne gang for at tage på en 5 timers skrumlende og bumlende bustur til Ngwe Saung. Byen Ngwe Saung på kysten ved Den Bengalske Bugt er der ikke meget at skrive hjem om – her ser du hovedgaden, som har et par sidegader. Og det er det.

010214_3

Næ, hovedattraktionen er de 15 kilometer bred, hvid sandstrand. Og meget få turister. Vi havde hjemmefra booket værelse, en bungalow med havudsigt, for 3 overnatninger på Yamonnar Oo Resort. Og det viste sig at være et rigtig godt valg!

010214_4

Yamonnar Oo Resort ligger ca. 3 kilometer fra Ngwe Saung-by. Resortet er nyrenoveret, og der var vel omkring 20-30 gæster ud over os (skønt det var november og dermed højsæson). Ergo var der fuldstændig fredeligt og roligt, og vi kunne foretage os det, vi var kommet for: at slappe af og glo ud over havet 😉 . Det sidste var ganske nemt, for vi boede i en af de bungalows, du kan se på billedet herover.

010214_5

Udenfor vores hoveddør i Yamonnar Oo Resort

Bungalowen var stor, morgenmad og wifi (dog af den ustabile slags (men sådan var det for det meste på hele Burmafærden)) var inkluderet i prisen, og hver dag kom personalet både med kogt vand til formiddagskaffe/-te og frisk, udskåret frugt. Prisen for hele herligheden var US $ 75 pr. nat. En helt okay pris, for hotelværelser er forholdsvis dyre i Burma. Det skyldes, at hotelkapaciteten er lav i forhold til det stærkt stigende antal turister – ren og skær udbud og efterspørgsel-prissættelse.

Der er tæt på ingenting at foretage sig på resortet. Det her er ikke Thailand, så der er hverken massage, vandsportsaktiviteter eller arrangerede udflugter. Endnu.

010214_6

Men nu er vi jo ikke bange for at underholde os selv. Tværtimod. Så vi brugte dagene på at dase, bade, læse, tale – og kigge på den smule, der skete på stranden i løbet af dagen. Og det var primært, at der nu og da kom en person forbi, som ville sælge noget spiseligt.

010214_7

Det inkluderede også kokosnødder. Og sådan en måtte jeg selvfølgelig have 🙂 .

010214_8

Når varmen aftog lidt hen på eftermiddagen, gik vi en tur langs den lange, brede strand. På trods af at der er talrige resorts, lå der ikke flere solbadende turister på stranden, end at de kunne tælles på et par hænder. Om eftermiddagen brugte de lokale, både børn og voksne, til gengæld stranden.

010214_9

010214_10

010214_12

Omkring en kilometer syd for Yamonnar Oo Resort ligger Lovers Island, en lille ø, som man kan gå helt tørskoet ud til, når det er lavvande, og det var det om eftermiddagen. Herude sidder Ngwe Saungs svar på Den lille Havfrue (godt nok lidt mere farverig). Og når man er dansker, skal man selvfølgelig fotograferes med hende (manden gjorde det vist mest for min skyld) 🙂 .

010214_11

Når klokken nærmede sig 17.30, kunne man hver aften finde os på solstolene på kanten af stranden. For, helt ærlig, der er da ikke noget som at tilbringe solnedgangen sammen med hinanden, sit kamera og en halv liter Myanmar Beer. Den sidste aften kom der endda en lille flok køer forbi, så motivet kunne få lidt variation 😉 .

010214_13010214_14010214_15

Sådan nogle solfyldte minder gør næsten en grå 1. februar til at holde ud. Nå ja, og så hjælper det jo også på det hele, at dagen nu er tiltaget med 1 time og 40 minutter!

6 comments to Minder om sol og strand … i Ngwe Saung

Leave a Reply

  

  

  

Det blogger jeg om …

Tidligere skriverier